LICHT & KUNST route Oud-Loosdrecht

Gegevens

maandag 6 december t/m vrijdag 24 december

LICHT & KUNST route Oud-Loosdrecht

Oud Loosdrechtsedijk – Horndijk – Moleneind – Veendijk

Loosdrecht

0654781381

lichtkunstloosdrecht.nl

Openingstijden

maandag15:00 - 22:00
dinsdag15:00 - 22:00
woensdag15:00 - 22:00
donderdag15:00 - 22:00
vrijdag15:00 - 22:00
zaterdag15:00 - 22:00
zondag15:00 - 22:00

Oud Loosdrecht wordt letterlijk een maand lang in de schijnwerpers gezet naar voorbeeld van het Amsterdam Light Festival. Met een kunstroute en culinaire acties nodigt het uit om ook alle verlichte tuinen en de unieke kunst-lichtobjecten te gaan zien.

 

Samen met jou maken we een sfeervol Loosdrecht. De decembermaand is vaak donker en regenachtig, ons dorp ziet er dan mistroostig uit. Stichting Lichtjes Wijdemeren, ondernemers en vrijwilligers, hebben met hulp van de gemeente Wijdemeren het initiatief genomen om ons dorp deze donkere maand om te toveren in een sfeervol dorp d.m.v. het uitzetten van licht, kunst en culinaire routes.

 

Tussen 6 en 24 december is er een spectaculaire LICHT & KUNST route door Oud-Loosdrecht.

 

De kunstwerken komen in Oud-Loosdrecht op het terrein van lokale ondernemers te staan.

 

d.m.v. een QR codes bij de kunstwerken kom je meer te weten over het kunstwerk en de kunstenaars. Geniet tijdens het wandelen van kunst gecombineerd met culinaire acties bij de horecabedrijven.

 

Binnenkort staat de kunstroute op: www.lichtkunstloosdrecht.nl.

 

Samenwerking

De samenwerking is groot. 123led en Vlaar Techniek dragen bij aan de sfeerverlichting aan de lantarenpalen. Stichting Sloep zal ons helpen met de organisatie van de kerstmarkt. De gemeente Wijdemeren neemt het scholenproject op zich. Het kunstwerk ‘Vrijheid’ van Joost Zwagerman uit Nederhorst ten Berg zal versierd en verlicht worden met 700 gekleurde flessen die de schoolkinderen hebben gemaakt. Joost is ook het contact voor de kunstenaars. Zeker tien kunstwerken worden bij verschillende horecaondernemers neergezet en daardoor ontstaat er een kunstroute door het dorp. Daarnaast wordt een culinaire route uitgezet en mogelijk nog een aantal activiteiten.

“We zijn al goed op weg”, zegt Rosemarijn, maar er is nog een hoop te doen en daarom zijn we op zoek naar vrijwilligers.”

Je kunt je aanmelden via: info@lichtkunstloosdrecht.nl

 

 

Kenmerken

Ligging:

In stad of dorp

Aantal dagen:

meerdere dagen
Tot ziens!