Film The Father

Gegevens

woensdag 21 september 20:15

8 euro

Film The Father

Stichts End 57

1244PL Ankeveen

21 September: Wereld Alzheimerdag. Daar hoort deze prachtige film bij!

Er is iets raars aan de hand in het Londense appartement van de tachtiger Anthony (Anthony Hopkins). Die lege plek aan de muur, daar hing toch een schilderij, gemaakt door zijn dochter Lucy? De gang lijkt wel smaller te worden. De inrichting van de keuken is zomaar veranderd.
 
Wie naar The Father kijkt, deelt Anthony’s twijfel. Waren die grijsblauw geverfde muren niet eerst groen? Deze spannende film speelt zich volledig af in de binnenruimtes waar Anthony leeft, alleen of met zijn dochter Anne (Olivia Colman), die belast is met de zorg voor haar charmante, vaak ook lastige oude vader. Gaandeweg ga je ook als kijker twijfelen of je ze allemaal nog wel op een rijtje hebt.
 
Het beste is om de film te ondergaan zonder al te veel kennis over de constructie; hoe minder je van tevoren weet, des te sterker het effect.
 
De 83-jarige Hopkins was waarschijnlijk nooit beter dan in The Father. Zijn Anthony is zoveel meer dan een verwarde geest: steeds blijven, door de toenemende vertwijfeling heen, de vele facetten van zijn karakter zichtbaar.
 
Voorverkoop bij het Wapen van Ankeveen en via de website van De Dillewijn

Tot ziens!