Het Muizenhuis 2-ater Producties

Gegevens

woensdag 19 oktober 15:00

9 euro

Het Muizenhuis 2-ater Producties

Stichts End 57

1244PL Ankeveen

JEUGDVOORSTELLING
 
Het Muizenhuis: Sam & Julia op reis – vanaf 3 jaar
 
Opa zeeman heeft met zijn schip de hele wereld rondgevaren. Althans dat beweert hij in zijn sterke zeemansverhalen. De vissersvrouw heeft een stapel ansichtkaarten van over de hele wereld. Sam & Julia beleven de reizen opnieuw door er met opa over te praten en er over te zingen. Actrice Abke Bruins vertelt, musiceert en bespeelt de inmiddels wereldberoemde muizen in hun reis rond de wereld. Overal waar ze komen ontmoeten ze andere muizen met hun eigen thuis. Als Sam & Julia na de reis ook weer thuis komen, beseffen ze: Thuis is waar je je muis voelt.
 
De voorstelling is gebaseerd op de boekenreeks Het Muizenhuis van kunstenares Karina Schaapman. Zij maakte het Muizenhuis met de hand. Ze wilde een kinderboek maken. Niet met illustraties, maar met foto’s van scenes uit een met de hand gemaakt 3D miniatuurhuis voor muizen. Het verhaal van Sam en Julia had ze al bedacht. Inmiddels is het Muizenhuis een museum en heeft ze al 18 boeken op haar naam staan.
 
Abke Bruins is zangeres en actrice. Ze speelde in 2011 de rol van Anne Frank in de musical “Je Anne” waarvoor ze een Musical Award ontving.
 
Voorverkoop bij het Wapen van Ankeveen en via de website van De Dillewijn

Tot ziens!