Blaassextet

Gegevens

donderdag 20 april 20:15

22,50 euro

Blaassextet

Kortenhoefsedijk 168

1241LZ kortenhoef

Klarinettist Jelmer de Moed was winnaar van o.m. het Pr. Christina Concours en laureaat van het Grachtenfestival 2021; als finalist van Dutch Classical Talent 2021 was in het juryrapport over hem te lezen: ‘ Een geraffineerde performer, die het hele kleurenpalet van de klarinet laat horen.”

 

Klarinettiste Annemiek de Bruin was laureaat bij het Pr. Christina Concours 2013 en werd daar verkozen tot “Classic Young Master”. Zij was academist van het Kon. Concertgebouworkest en remplaceert tegenwoordig bij diverse Nederlandse orkesten; maakt tevens deel uit van het Chimaera Trio.

 

Fagottiste Michaela Špačková (Tsjechië) behoort tot de top van de nieuwe generatie fagottisten. Zij is laureate van prestigieuze concoursen als het ARD Musikwettbewerb en de Prague Spring Competition. Zij is solofagottist van het geruchtmakende Berlijnse STEGREIF.orchester.

 

Fagottist Thomas Dulfer was Young Artist in Residence van NJO Muziekzomer 2019. Hij studeerde Cum Laude af aan het Kon. Conservatorium van Den Haag; deed vervolgens zijn master bij coryfee Bram van Sambeek in Keulen; hij staat bekend om zijn creatieve programmeringen.

 

Hoornist Rob van de Laar was winnaar van de Nederlandse Muziekprijs 2017, de hoogste onderscheiding die namens de minister van OCW aan jonge getalenteerde musici wordt toegekend. Rob is solohoornist van het Salzburger Mozarteumorchester.

 

Hoornist Mees Vos, solohoornist van Phion, speelde onder gerenomeerde dirigenten als Japa van Zweden en Valerie Gergiev, o.m. in de Staatskapelle Weimar; vanaf 2020 is hij aangesteld als hoofdvakdocent hoorn aan het Kon. Conservatorium van Den Haag.
Programma:

 

Mozart – Serenade in Es
Beethoven – Sextet op.71

Tot ziens!