Deborah Witteveen- Kunst aan de Dijk Prijs voor Jong Talent in de muziek

Gegevens

3 Dec 3 Dec

Het Oude Kerkje

Kortenhoefsedijk 168

1241LZ Kortenhoef

Saxofoniste Deborah Witteveen heeft de Kunst aan de Dijk Prijs voor Jong Talent 2021 gewonnen. Tijdens het concert op 3 december zal haar de prijs van €5.000 officieel worden uitgereikt.

 

De Kunst aan de Dijk Prijs voor Jong Talent wordt eens in de twee jaar uitgereikt aan een jonge talentvolle musicus ter ondersteuning van de professionele ontwikkeling. Het andere jaar reikt de Stichting de Sluijters Prijs voor jong talent in de schilderkunst uit. Een legaat stelt de Stichting daartoe in staat.

 

Deborah Witteveen is de vierde musicus die de prijs ontvangt. Amarins Wierdsma (viool, 2014), Daan Boertien (piano, 2016) en Laurens de Man (orgel/ piano, 2018) gingen haar voor.

Deborah Witteveen (1995) werd geboren in Oldebroek en begon op achtjarige leeftijd met saxofoon spelen. Drie maal was zij prijswinnaar bij het Prinses Christina Concours. Dit jaar rondde zij haar Master of Music bij Arno Bornkamp aan het Conservatorium van Amsterdam cum laude af.

 

Als Deborah het podium op stapt gebeurt er iets. Met haar expressieve uitstraling en krachtige, romige saxofoongeluid pakt ze de hele zaal in, wat ze ook speelt.

 

 

“Zodra ik begin te spelen, verandert de wereld om mij heen. Ik ben even niet meer die rustige, nuchtere Hollander, maar ga volledig op in de muziek. In mijn hoofd vormen zich de prachtigste klanken en wonderlijkste verhalen. Om dat te delen met een publiek is iets wonderlijks en dat is de reden waarom ik muziek maak.”

 

Deborah soleerde met het Orkest van het Oosten en met het HKU Kamerorkest in het veeleisende saxofoonconcert van Henry Kelder. Daarnaast vormt zij een duo met pianiste Maxime Snaterse en een met fagottist Thomas Dulfer. Van 2015 tot 2017 was Deborah saxofoniste in het jongNBE. Inmiddels speelt ze regelmatig mee in het Nederlands Blazers Ensemble.

 

Donderdag 3 december 2020

Van 17.00 - 18.00 uur
of

Van 20.00 - 21.00 uur

 

Kaarten kunnen hier besteld worden.

Tot ziens!