Michiel Borstlap-piano jazzconcert

Gegevens

donderdag 9 juni

20 euro

Michiel Borstlap-piano jazzconcert

Kortenhoefsedijk 168

Kortenhoef

We kijken er ieder jaar weer naar uit: Het Nieuwjaarsconcert. Een parel in onze jaarlijkse cyclus. En dan is het helemaal geweldig om Michiel Borstlap te mogen aankondigen, al vele jaren één van de boegbeelden van de Nederlandse jazz.

 

Eigenlijk is een aankondiging van Borstlap niet nodig – hij ontving de Edison Jazz Award en een Gouden Kalf. Borstlap verstaat de kunst van het mengen van klassieke invloeden met hedendaagse sound als geen ander. Zijn werk is daardoor immer innovatief en uitdagend.

 

Tijdens het nieuwjaarsconcert gaat Borstlap terug naar Herbie Hancock, iemand die sinds de jaren zestig de top van de jazz domineert. Hancock, een leerling van Miles Davis, was eind jaren negentig zo onder de indruk van Borstlap’s compositie Memory of Enchantment dat hij het vele jaren een vast onderdeel van zijn repertoire maakte. Een duidelijke erkenning van de grote meester voor de kwaliteiten van Borstlap.

 

Nu zullen de rollen omgedraaid zijn, Borstlap brengt een ode aan het werk van Hancock. Het wordt een spannende avond waarin jazz, R&B en soul moeiteloos zullen versmelten tot unieke composities. Wij kijken uit naar uw komst!

Tot ziens!