Poolse muziekparels

Gegevens

22 Nov 22 Nov

Jagthuis Kamermuziek

Middenweg 88

1394am Nederhorst Den Berg

De Legende van Wieniawsky is een gevoelig en melodieus verhaal. Daarna klinken fellere stemmings-wisselingen: de vijf préludes van Sjostakovitsj geven de diverse, meestal melancholieke, stemmingen van de componist weer. Hij leefde in een bijna constante angst om door Stalin’s meedogenloze terreur getroffen te worden. Mieczyslaw Weinberg, waarschijnlijk onbekend, was een grote vriend van Sjostakovitsj en werd door hem zeer gewaardeerd. Weinberg heeft als geen ander ervaren hoe het is om achtervolgd te worden. Tot twee keer toe voor de Nazi’s gevlucht, door Stalin in de gevangenis gegooid, bleef hij onvermoeibaar componeren en wist zelfs optimistisch te blijven. Zijn muziek kenmerkt zich door affiniteit met volksmuziek, een energiek ritme en verfijnde klankstructuren.

 

Patricia Verhagen studeerde piano aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam bij Edith Lateiner en Willem Brons. Zij sloot haar studie af met het behalen van het solistendiploma en volgde daarna internationale meestercursussen bij onder meer Sandor Vegh en Vlado Perlemutter.

 

Myrthe Helder begon haar vioolstudie op zesjarige leeftijd. Binnen een jaar werd zij aangenomen op het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waar zij aanvankelijk studeerde bij Qui van Woerdekom. Vervolgens studeerde zij bij Benzion Shamir en Christiaan Bor aan de Hogeschool voor Muziek en Dans te Rotterdam, waar zij haar bachelor heeft afgesloten met een 9,5.

 

Daniël Esser studeerde cello bij Tibor de Machula en Jean Decroos en compositie bij Robert Heppener aan het Muzieklyceum in Amsterdam. Hij was cellist in het Concertgebouw Orkest en treedt met veel verschillende ensembles op en brengt daarbij vaak werken van onbekendere componisten zoals Breville, Widor en Pierné ten gehore.

 

Zondag 22 november 2020 vanaf 14:00 uur.

 

Kaarten kunnen hier besteld worden.

Tot ziens!