Ankeveense Plassen

Gegevens

Ankeveense Plassen

Ankeveen

De Ankeveense Plassen is een prachtig gebied waar je heerlijk kunt uitkijken over het water en genieten van de bijzondere flora en fauna. Om dit te behouden mag hier niet zelf gevaren, geroeid of gesupt worden, maar je kunt hier wel het hele jaar genieten van mooie wandel en fietstochten.

 

De Ankeveense Plassen zijn ontstaan door het afgraven van veen in de 16e tot en met de 18e eeuw. Tegenwoordig vormt het overwegend een water- en moeraslandschap door de uitgestrekte veenplassen. Tussen het water vind je langgerekte stroken land, die legakkers worden genoemd.

 

Wandel of fiets over smalle paden en dijkjes dwars door het gebied. Aan weerszijden heb je weids uitzicht op de plassen. Aan de ene kant de Spiegelplas en aan de andere kant de Ankeveense Plassen. Enkele keren per jaar worden er excursies georganiseerd. Je kan dan meevaren met de boswachter en genieten van bijzondere planten in het schone water en vele vogelsoorten.

 

Aan de oostkant van de Ankeveense Plassen ligt het dorp Ankeveen. Hier zijn verschillende horecagelegenheden en bezienswaardigheden te vinden.

Enkele keren per jaar worden er excursies georganiseerd. Je kan dan meevaren met de boswachter van Natuurmonumenten en genieten van bijzondere planten in het schone water en vele vogelsoorten.

Kenmerken

Soort natuurgebied:

Plas
Tot ziens!