OVER HET PLASSENGEBIED

Een uniek gebied omgeven door erfgoed en natuur. Met bijzondere plekken waar je nog in alle rust en ruimte kunt genieten. Een uitgestrekt gebied waar watersport beleefd kan worden en natuur en recreatie samengaan. Het Loosdrechts Plassengebied is meer dan alleen de Loosdrechtse Plassen. We hebben de Vecht met statige buitenplaatsen, de Ankeveense Plassen met kleine eilandjes of de Spiegelplas met idyllische strandjes. Beleef dit unieke gebied met prachtige natuur.

DORPEN

Het gebied omvat kleine dorpen elk met hun eigen bijzondere geschiedenis en identiteit. Van schildersdorp tot watersportdorp. Er zijn historische gebouwen en kleine pleintjes te vinden. Wandel door de straatjes en geniet bij een restaurant van streekproducten. Omgeven door natuur en verbonden door water zijn de dorpen een bezoek waard.

HISTORIE

De rijke geschiedenis van het Loosdrecht Plassengebied is nog overal te vinden. De kastelen, forten en buitenplaatsen maken dit gebied onder andere zo bijzonder. Welvarende kooplieden uit de Gouden Eeuw wisten het gebied al te waarderen en bouwden er prachtige zomerverblijven. In de 18e eeuw had Loosdrecht ook zijn eigen porseleinfabriek. Prachtig beschilderd servies dat o.a. tentoongesteld wordt in het Metropolitan Museum of Art in New York. Ga met ons mee door de omvangrijke geschiedenis. Wist je bijvoorbeeld dat Amsterdam gebouwd is op zand uit dit gebied? Er is nog veel meer interessants te ontdekken.