Loosdrechtse Plassen

Gegevens

Loosdrechtse Plassen

Loosdrecht

De Loosdrechtse Plassen zijn misschien wel de bekendste Vechtplassen. Het gebied is bijzonder geschikt voor de watersport. Met een sloep ronddobberen of met een zeilboot de plas over. Heerlijk zwemmen of rustig roeien het kan allemaal.

 

Met een ontheffing mag er op bepaalde plaatsen en op toegestane tijden sneller gevaren worden dan 12 kilometer per uur. Hierdoor kunnen waaghalzen ook wakeboarden en waterskiën.

 

De Loosdrechtse Plassen bestaan uit verschillende plassen die door dijken en eilanden van elkaar gescheiden zijn. De eerste tot en met de vijfde plas vormen een groot aaneengesloten plassencomplex. Deze plassen worden door iedereen aangeduid als de Loosdrechtse Plassen. De andere plassen zijn de Wijde Blik, de Loenderveense Plas, de Vuntus en de Breukeleveense Plas.

 

Er zijn een aantal openbare recreatie eilanden waar beplanting, aanlegplaatsen en ligweiden zijn. Markus Pos en Meent hebben een toiletgebouw, zwemstrand en speeltoestellen. Op Meent is ook een kiosk voor drankjes en snacks.

Kenmerken

Soort natuurgebied:

Plas
Tot ziens!