Loenderveense Plas

Gegevens

Loenderveense Plas

Loosdrecht

De Loenderveense Plas wordt gerekend tot de Loosdrechtse Plassen maar is afgesloten voor recreatief gebruik. De Waterleidingplas is een drinkwaterbekken van het Amsterdamse waterleidingbedrijf Waternet. Hierdoor is het een uniek natuurgebied waar beschermde vogels, zoals de Purperreiger, de Smient, het Nonnetje, de Zwarte Stern en de Grote Karekiet verblijven. De open plas geeft bescherming aan de vogels.

 

Tussen De Loenderveense Plas en de Wijde Blik ligt een mooi fiets- en wandelpad met halverwege een vogeluitkijkpunt. Aan de oostkant zijn een aantal restaurant te vinden. Het restaurant aan de Horndijk is vanaf het water via de Vuntus te bereiken. De horecagelegenheden aan de Veendijk via de Loosdrechtse Plassen.

 

Waternet organiseert soms wandeltochten onder begeleiding van de boswachter. Zo kan je het gedeelte wat normaal gesloten is voor bezoekers ontdekken. De boswachter vertelt alles over de natuur en de bijzondere vogels. Wanneer Waternet een excursie organiseert staat dat in onze Agenda.

Kenmerken

Soort natuurgebied:

Plas
Tot ziens!