Fort Nieuwersluis

Gegevens

Fort Nieuwersluis

Rijksstraatweg 7b

3631AA Nieuwersluis

Fort Nieuwersluis is een fort wat onderdeel was van de Oude en Nieuwe Hollandse Waterlinie. Fort Nieuwersluis is in de Koude Oorlog gebruikt als commandopost van de Bescherming Bevolking. Het ligt in Nieuwersluis aan de Vecht en werd gebouwd van 1849 tot 1851.

 

Tegenwoordig gebruiken vleermuizen het torenfort als overwinteringsplek. Op het binnenfort staan allerlei bijzondere planten zoals vogelmelk. De Kazernekeuken is op zondag open als horecagelegenheid. Het fort is te bezoeken tijdens excursies georganiseerd door Natuurmonumenten.

 

Theetuin
Elke zondag van 10.00 uur – 17.00 uur is de Kazernekeuken van Fort Nieuwersluis open. Hier kan je genieten van koffie en thee. Verder hebben ze  heerlijke huisgemaakte taarten, verse soep en een lekkere lunch- of borrelplankje. Bij minder weer kun je gezellig binnen zitten en bij mooi weer staan er picknicktafels in het zonnetje.

 

Bezichtigingen
Natuurmonumenten verzorgt gedurende het jaar natuurrondleidingen. Met een deskundige gids kun je dan uitgebreid het terrein van Fort Nieuwersluis bezoeken.

Kenmerken

Soort bezienswaardigheid:

Fort
Tot ziens!