Raadhuis Gemeente Hilversum

Gegevens

Raadhuis Gemeente Hilversum

Dudokpark 1

1217JE Hilversum

Het Raadhuis Gemeente Hilversum is het belangrijkste werk van Willem Marinus Dudok. Het is gebouwd tussen 1928-1931 naar het ontwerp van Dudok. Hij was op dat moment stadsarchitect en directeur van de dienst publieke werken van de gemeente. Het kan gezien worden als het hoogtepunt van de “Nieuwe Haagse School”.

 

Het gebouw was voor zijn tijd hypermodern. Buiten vallen vooral de strakke gevels en het opvallende kleurgebruik op. De gele baksten zijn speciaal vervaardigd voor het Raadhuis. Binnen heeft Dudok iedere ruimte zorgvuldig ingericht. Het interieur, de meubels en decoraties zijn door hem ontworpen.

 

Raadhuis Hilversum is in een parkachtige omgeving gebouwd. Het staat in een villawijk uit het einde van de 19e eeuw. Voor het raadhuis ligt een grote vijver.

 

Rondleidingen
Het Dudok Architectuur Centrum is gevestigd in het souterrain van het Raadhuis. De ingang bevindt zich aan de achterzijde van het Raadhuis.
Het expositiecentrum is geopend van donderdag tot en met zondag van 12.00 – 16.00 uur. Op deze dagen is er elke dag om 13.30 uur een rondleiding. Raadpleeg de website van het Dudok Architectuur Centrum voor meer informatie.

Kenmerken

Soort bezienswaardigheid:

Monument
Tot ziens!