Spiegelplas

Gegevens

Spiegelplas

Nederhorst den Berg

De Spiegelplas is een prachtig natuurgebied aan de oostkant van Nederhorst den Berg. Het is een weidse plas met diverse kleine stranden, eilandjes en moerasbossen.

 

In de zomer kan je heerlijk zwemmen op het Strandje bij het Googpad, Strandje aan het meer en Speelvijver Spiegelplas. Maar het natuurgebied nodigt het hele jaar door uit om te komen wandelen en fietsen. Wist je dat op sommige plaatsen de plas wel 45 meter diep is. Door het kraakheldere water en met enkele duiksteigers is het ideaal voor onderwatersport. Maar in de zomer kan je hier ook heerlijk zwemmen.

 

Je voelt je hier echt helemaal weg met alles. Er zijn weinig boten op de Spiegelplas want De Zanderijsluis is de enige toegang vanaf de Vecht tot het meer en heeft beperkte openingstijden. Vooral ’s avonds is het daarom vaak heerlijk rustig en kun je genieten van de prachtige natuur en zonsondergangen.

 

Aan de westkant van de plas ligt het dorp Nederhorst den Berg. Hier zijn verschillende restaurants te vinden. Deze zijn niet vanaf het water te bereiken.

 

Rond de Spiegelplas kan je heerlijk wandelen en fietsen. Een prachtig gebied waar voor elk wat wils is. Bezoek de dorpen Nederhorst den Berg en Ankeveen en de Ankeveense Plassen.

Kenmerken

Soort natuurgebied:

Plas
Tot ziens!