de Fietsboot

Gegevens

vrijdag 29 april t/m zondag 2 oktober

de Fietsboot

Porseleinhaven

1231LN Loosdrecht

Wat een beleving! De Fietsboot van Loosdrecht is een veerdienst tussen de Porseleinhaven in Oud-Loosdrecht en De Strook in Breukeleveen. De boot is voorzien van een duurzame milieuvriendelijke hybride aandrijving. Daardoor kunnen wij geruisloos en zonder uitstoot over de plassen varen. U kunt met en zonder fiets meevaren. Met de Fietsboot kunt u het eiland Markus Pos bezoeken, dat alleen per boot bereikbaar is.

 

Vanwege wettelijke bepalingen mogen wij maximaal 12 passagiers meenemen. Kom dus op tijd als u zeker wilt zijn van een plaats aan boord.

De Fietsboot vertrekt van de Porseleinhaven in Oud Loosdrecht en vaart via tussenstops op het eiland Markus Pos en De Fuut in Muyeveld naar De Strook in Breukeleveen, en daarna weer terug. U kunt één of meer haltes met – of zonder – uw fiets meevaren, of u maakt de hele tocht over de Loosdrechtse Plassen mee: wat u maar wilt! U kunt bij elke halte op- of afstappen.

Ook voor wandelaars een heerlijke vaartocht!

U kunt natuurlijk ook zonder fiets meevaren. Wandelaars heten wij van harte welkom aan boord!
Ook ideaal voor als u het eiland Marcus Pos wilt bezoeken.

Dienstregeling

De dienstregeling en de tarieven vindt u hier.

LET OP: De weersomstandigheden kunnen er soms toe leiden dat de boot niet vaart. Raadpleeg daarom altijd deze site als u gebruik wilt maken van de veerdienst. Als de boot niet vaart staat dit vermeld in een pop-up!

 

Deze veerdienst vaart in het voorjaar en zomer drie rondes per dag over de Loosdrechtse Plassen tussen de Porseleinhaven in Oud Loosdrecht en de Strook in Breukeleveen, met tussenstops op het eiland Markus Pos (alleen per boot bereikbaar) en de Fuut/Muyeveld in Breukeleveen.

 

Vanaf 15 mei tot en met 29 augustus is er iedere zondag uitsluitend op reservering ook een “vroegevogel” ochtendvaart van 07.00 uur tot 09.00 uur. Deze vaart is voor natuur- en vogelliefhebbers en de Fietsboot vaart dan elektrisch door de natuurgebieden van de Loosdrechtse Plassen.

 

De hele tocht van de Porseleinhaven naar de Strook duurt één uur en tien minuten inclusief de stops bij de andere haltes. Kortom ruim een uur heerlijk genieten op het water van de Loosdrechtse Plassen.

 

Voor dienstregeling en prijzen klik hier

 

De Fietsboot op de Vecht

In het voorjaar en in de zomer varen wij twee keer per dag een lijndienst van Nieuwersluis naar Maarssen Centrum en terug, met tussenstops in Breukelen en Geesberge. Een enkele reis duurt één uur en vijftig minuten. Vanaf het water op de Vecht ontdekt u de prachtige buitenplaatsen.

 

Voor dienstregeling en prijzen klik hier

Kenmerken

Ligging:

Aan het water

Diversen:

Goed bereikbaar per Openbaar Vervoer, Kindvriendelijk

Toegankelijk:

Rolstoeltoegankelijk
Bekijk alle foto's
Tot ziens!