1e plas

Gegevens

1e plas

Loosdrecht

De Loosdrechts Plassen bestaan uit vijf aaneengesloten plassen. Vanaf de 1e plas zit je vlakbij de levendigheid van Oud-Loosdrecht. De 1e Plas grenst aan de 2e Plas.

 

De 1e plas bevindt zich aan de noordkant van de Loosdrechtse Plassen. De plas grenst aan de Oud-Loosdrechtsedijk en de Veendijk in Oud-Loosdrecht waar veel restaurants zitten en waar overnacht kan worden. Er zit een supermarkt en een tankstation voor boten.

 

Ongeveer op het midden van de Oud-loosdrechtsedijk is een doorgang naar de Vuntus. Heen vaar je via de Porseleinhaven door het Horregat. Doorgang H17 W 26 D10. In de Porseleinhaven mag je maximaal 48 uur aanmeren. Terug vaar je via de Heul van de Vuntus naar de 1e Plas. Doorgang H17 W 26 D10

 

Links onder de 1e plas is een vaarverbinding die je van de Westelijke Drecht via de Mijndense Sluis naar de Vecht brengt. Tijdens zomerse dagen kan het druk zijn maar ook erg gezellig. De doorgang van de Mijndense Sluis is H8 W 70 D19 L500. Doordat de sluis geknikt is, kunnen de uiterste maten niet door een enkel vaartuig worden benut.

 

Rechts onder is een vaarverbinding die je van de Oostelijke Drecht via de ‘s-Gravelandse Vaart naar het Hilversums kanaal brengt. De Nieuwe Brug heeft een doorgang van H23 W53 en de Raaisluis + BB H3 W44 D17 L200 (zelfbediening). 

Tot ziens!