2e plas

Gegevens

2e plas

Loosdrecht

De Loosdrechts Plassen bestaan uit vijf aaneengesloten plassen. Je hebt vanaf de 2e doorgang naar de Vecht en naar het Hilversums kanaal. Er zijn tevens twee eilanden te vinden waar gecreëerd kan worden.

 

Links boven aan de 2e plas, aan de Westelijke Drecht, ligt eiland Bijltje. Hier is o.a. een speel- en ligweide. Via de Westelijke Drecht is een vaarverbinding die je via de Mijndense Sluis naar de Vecht brengt. Tijdens de zomerperiode kan het gezellig druk zijn. De doorgang van de Mijndense Sluis is H8 W 70 D19 L500. Doordat de sluis geknikt is, kunnen de uiterste maten niet door een enkel vaartuig worden benut.

 

Rechts onder, waar de 2e Plas overgaat in de 3e Plas ligt eiland Markus Pos. Hier zijn o.a. toiletvoorzieningen en een zwemstrand.

Aan de bovenzijde, waar de 2e plas overgaat in de 1e plas is Eiland Robinson Crusoe te vinden. Dit is een privé-eiland waar accommodaties en voorzieningen voor mindervalide watersporters te vinden zijn. Het eiland is niet vrij toegankelijk.

 

Rechts boven is een vaarverbinding die je van de Oostelijke Drecht via de ‘s-Gravelandse Vaart naar het Hilversums kanaal brengt. De Nieuwe Brug heeft een doorgang van H23 W53 en de Raaisluis + BB H3 W44 D17 L200. 

 

In de kom onder de Westelijke Drecht is De Wastobbe. Op zomerse dagen is het hier gezellig druk en ontstaat soms spontaan een feestje. De Wastobbe is zo genoemd omdat het er ondiep is en je er makkelijk je boot even kunt schoonboenen.

Bekijk alle foto's
Tot ziens!