BUITENFESTIVAL WONDERFEEL GAAT DOOR

Het klassieke buitenfestival Wonderfeel vertrouwt erop dat zijn zevende editie kan plaatsvinden, zij het in afgeslankte vorm. Het festival heeft voor 16 tot en met 18 juli meer dan zestig optredens in een coronaproof format geprogrammeerd.

Onder het motto ‘Intiem, verrassend en veilig’ maakte Wonderfeel woensdag bekend dat het festival deze zomer doorgaat. Locatie is zoals gebruikelijk het landgoed Schaep en Burgh in ‘s-Graveland. ‘Het tempo waarin wordt gevaccineerd en de positieve berichten van de fieldlabs, in combinatie met de 25 hectare ruimte en buitenlucht, geven Wonderfeel het vertrouwen dat deze zomer een zevende editie realistisch is.’

Wonderfeel presenteert ruim zestig optredens met klassieke muziek, ‘van barok tot minimal, van klassieke hits tot kersverse noten, met lijnen naar jazz, pop en niet-westerse muziek’. Op de affiches onder meer Holland Baroque, Pynarello, Liza Ferschtman, Camerata Trajectina en het Cello Quartett der Münchner Philharmoniker. Er zijn ook premières van eigen Wonderfeelproducties, met muziek van onder anderen Annelies Van Parys en Calliope Tsoupaki. Het hele programma komt half mei online te staan. Op 27 mei begint de kaartverkoop.

Om het festival coronaproof te houden, worden alle festivaldagen in tweeën opgeknipt, namelijk in een ochtend/middagshift en een avondshift. Elke shift duurt zes uur en biedt een keuze uit minimaal tien optredens.

Zie voor meer informatie de website van Wonderfeel.

Opera Magazine, Jordi Kooiman, 31 maart 2021