Steven Voorn vol ideeën over watersport

Eenmaal met watersportondernemer Steven Voorn in gesprek word je al gauw heen en weer geslingerd van het ene plan naar het andere. Hij is bijna onstuitbaar. De ‘waterburgemeester’ is een geboren en getogen Nieuw-Loosdrechter met een passie voor recreatie, entertainment en horeca. Hij worstelde zich omhoog na een persoonlijk drama en staat nu klaar voor een volgende fase in z’n leven. Privé en zakelijk.

Trots laat Steven een hartslag ‘logo’ zien dat herinnert aan z’n vrouw Anja die op 24 november 2018 overleed aan de gevolgen van een hersentumor in het bijzijn van haar geliefde, de twee kinderen, haar broer en schoonzus. Ze lag thuis opgebaard met het zicht op de plassen, de plek waar de familie zijn hart aan verpand heeft. Ter ere van Anja liet Steven The Antonia bouwen, een loungerondvaartboot met tal van mogelijkheden.

Kort na de eerste afvaart werd het land getroffen door de coronapandemie met verstrekkende gevolgen voor de watersport. Nauwelijks gevaren (8 keer in 2020) en dus weinig gasten en geen inkomsten. “Ik raakte in paniek, ik zag alles wegvloeien”, zegt Steven die als startend recreatieondernemer buiten alle ondersteunende regelingen viel. In 2021 kon hij gelukkig nog wel ‘en route’ met The Antonia. Inmiddels heeft Voorn een nieuw ambitieus plan dat aansluit op de partyboot.

Plassenzicht

Naast het WSV Witte Huis in het buurtschap Muyeveld woont Steven. Nu wil hij annex aan zijn woning de botenloods afbreken en op die plek twee studio’s laten bouwen van ieder 45 m2, beneden en boven. Een ruimte waar je kunt logeren, maar ook kunt samenkomen, bijvoorbeeld om te vergaderen. Parkeerplekken voldoende. De toestemming van Wijdemeren is er, omdat de bouwtekening past in de omgeving, met een magnifiek uitzicht vanuit B&B Plassenzicht.

Het geheel sluit aan bij de visie van Steven Voorn: ‘het gemak dient de mens’. Met vrienden, familie of in een andere setting kun je samenkomen, een boottochtje maken, een eiland of strandje opzoeken, ergens aan wal gaan voor een drankje of een dinertje bij een van de vele Loosdrechtse restaurants en dan ’s avonds neerploffen op een van de comfortabele bedden van Plassenzicht. Dat 100% duurzaam is en voorzien van de nieuwste snufjes met een QR- code en een goed gevulde koelkast. Steven c.s. zijn er om je topservice te bieden. Vóór 1 juni moet het nieuwe onderkomen gereed zijn, dan volgt er een proefmaand om alles te testen. Per 1 augustus kunnen de gasten boeken op: www.plassenzicht.nl

Nog meer

Oh en Steven Voorn wil nog meer: horeca bij de Rimboe, de Gondelvaart in oude glorie terug, een nieuw Skûtsjesilenevenement zijn slechts een paar gedachtenbrouwsels uit het brein van deze watersportondernemer. Hou ‘m in de gaten.

De NieuwsSter, 9 februari 2022