Wandelen of fietsen door Het Gooi met pitstops

Wandelen en fietsen is nog nooit zo populair geweest als tijdens de corona lockdowns. Logisch ook, als je bedenkt dat je eigenlijk niks anders kunt doen. Maar hoe mooi de omgeving ook is en hoe prettig en gezond het ook is om in de buitenlucht te bewegen; wandelen, fietsen worden pas echt leuk als je tocht een doel heeft. De horecaondernemers in de 3 dorpen, Ankeveen, Kortenhoef en ‘s-Graveland hebben de handen ineengeslagen en bieden een leuk doel!

Op de 4 zondagen rond Pasen (21 en 28 maart & 11 en 18 april) bieden zij de mogelijkheid lopend of op de fiets een mooie route af te leggen, waarbij de locaties van de deelnemende bedrijven fungeren als een pitstop, waar een lekkere en originele versnapering wacht.

Twee routes en prijzen voor die-hards

Er zijn twee routes: een route uitgezet door Ankeveen, langs de daar deelnemende bedrijven en een route door ‘s-Graveland en Kortenhoef. Voor de die-hards die beide routes lopen (hoeft niet op 1 dag) wordt er op 18 april een aantal hele leuke prijzen verloot!

Wie meewandelt of fietst krijgt een routekaart, een versnapering op elke locatie, een boekje met informatie over deelnemende ondernemers en sponsors, een aandenken, maar helpt natuurlijk ook de door de verplichte sluitingen getroffen horeca. Deelname kost €33,50, de routes zijn ongeveer 7km lang.

Starten kan op de genoemde dagen tussen 11:00 en 13:30

Startlocaties zijn :

  • Rondje Ankeveen: restaurant Lekr (nabij het grote parkeerterrein naast de kerk)
  • Rondje Kortenhoef/’s-Graveland: De Drie Dorpen parkeergelegenheid op locatie

Aanmelden (met een tijdslot) kan gemakkelijk online, het is mogelijk direct te betalen via iDeal of contant bij de startlocatie.

035 Magazine.nl, 12 maart 2021