Eerste padelbanen Wijdemeren officieel geopend

Twee weken na de oplevering van de eerste padelbanen in Wijdemeren bij tennisvereniging De Rading, zijn deze officieel geopend. De openingshandeling werd verricht door wethouder Rosalie van Rijn van Wijdemeren onder toezicht van zo’n 50-tal genodigden en leden van de vereniging. De wethouder complimenteerde de vereniging met deze uitbreiding van het sportaanbod en prees de vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt.

Voorafgaand aan de opening organiseerde de vereniging een inloop-clinic voor de leden. Aan het einde van de middag was de officiële openingshandeling. Voorzitter van de vereniging Caroline Loomans memoreerde het proces en bedankte de leden en leveranciers die het project mogelijk hebben gemaakt. Nadat het lint was doorgeknipt en de banen officieel geopend waren, werd de middag afgesloten met een mooie demonstratiewedstrijd door vier geoefende spelers die de toeschouwers de fijne kneepjes van de sport lieten zien. De dynamiek van deze sport werd hiermee zeer zichtbaar gemaakt!

Caroline Loomans, voorzitter van de vereniging: “We hebben nu al gemerkt hoe groot het animo is om padel te spelen. De afgelopen weken hebben we een groot aantal nieuwe leden ingeschreven, deels vanuit het openingsaanbod. Padel leeft, is aantrekkelijk en is een perfecte combinatie met tennis. Heel stiekem denken we al aan uitbreiding met twee extra banen.”

De komende weken worden vanuit de club de nodige activiteiten opgezet om het padelspel verder te integreren. Voor niet-leden die kennis willen maken met padel organiseert de vereniging in oktober een ‘Open padel middag’. Iedereen is dan van harte uitgenodigd om langs te komen en zelf te spelen en te ervaren hoe uitdagend deze sport kan zijn. Hou voor de exacte datum de website www.derading.nl in de gaten.

Geïnteresseerden in incidentele baanhuur kunnen het beste de website padelboeker.nl in de gaten houden.

Nieuwsster, 15 september 2021