Driedorpenloop na twee jaar terug op de agenda

Met de Driedorpenloop op zondag 5 juni krijgt Wijdemeren na twee jaar afwezigheid het grootste sportevenement van de gemeente weer terug.

De laatste editie in 2019 was een gedenkwaardige, want 2 juni dat jaar haalde de Driedorpenloop zelfs landelijk het nieuws. Dat was omdat er ondanks de extreme hitte toch gelopen werd. De 21,1 kilometer werd overigens wel geschrapt.

Ook voor dit jaar heeft de Driedorpenloop weer groen licht van gemeente gekregen, al ging dat niet van een leien dakje, aldus Willem de Leeuw. Door de late toestemming van de gemeente en de onzekerheid rond corona wel kort dag, want normaal gesproken is er meer voorbereidingstijd. ,,Zes maanden voorbereiding heb je normaal gesproken wel nodig”, aldus De Leeuw. ,,Het werven van sponsors om het evenement rendabel te krijgen wordt nu de grootste uitdaging. Ook hoop ik dat we minimaal zeshonderd deelnemers krijgen, de inkomsten daarvan hebben we hard nodig. De afgelopen twee jaar konden we geen loop organiseren, maar hadden we wel al onze vaste kosten. De kas is meer dan leeg, dus deze inkomsten zijn noodzaak.”

Creatief opgelost

Vervelende bijkomstigheid voor de organisatie is dan ook nog dat het deel van het parcours over de Stichtse Kade vanwege onderhoudswerkzaamheden niet belopen kan worden. ,,Maar met de nodige creativiteit is het ons toch gelukt een parcours uit te zetten. De afstanden 12 en 21 kilometer vervangen we door 10 en 20 kilometer. De afstand van de Kidsrun, de 4 en 7 kilometer blijven wel ongewijzigd. Voor wandelaars zijn er tochten van 15 en 20 kilometer uitgezet in de natuur rond ’s-Graveland.”

De inschrijving voor de Driedorpenloop is inmiddels geopend via de gelijknamige website. Ook ondernemers die los van de hoofdsponsors Bandenmaat en Thuizbij willen steunen zijn welkom , benadrukt De Leeuw nog even.

Uiteraard zijn die zondag flink wat wegen en kruispunten in Wijdemeren tussen twaalf en drie uur afgesloten voor al het verkeer. Informatie daarover volgt nog.

Gooi & Eemlander, Hans van Keken, 29 april 2022