Twee Loosdrechtse kanoroutes zijn nu via steigers verbonden

Kanoërs hebben met de aanleg van twee steigers nu de mogelijkheid om twee kanoroutes in de plassen met elkaar te verbinden.

Door de steigers kan iemand die de ene route over de Wijde Blik heeft gevaren, de kano uit het water halen en vervolgens verder gaan met kanoën over de Vuntus, en andersom. Deze zogenoemde kano-overdraagplaats is ook voor suppers (stand up paddling) een uitkomst.

Het gaat om twee routes van Natuurmonumenten, de ene over de Kortenhoefse Plassen, waar de Wijde Blik bij zit (9 km) en de Vuntus (5 km). Die twee routes, door smalle slootjes, langs legakkers met planten en moerasbos, zijn nu voortaan met elkaar verbonden.

De steigers zijn drie meter lang en liggen maximaal 20 cm boven de waterlijn. Door de twee handgrepen kan iemand bij de steiger een kano of supboard makkelijk in- en uitlaten.

De kano-overdraagplaats is een van de kleinere, goedkopere plannen binnen het Gebiedsakkoord voor de Oostelijke Vechtplassen, een miljoenenproject bedoeld om de natuur en recreatie in het plassengebied een impuls te geven. In totaal 21 partijen waaronder gemeente en provincie, ondernemers, belangenorganisaties en gebruikers zijn hierbij betrokken.

Gooi & Eemlander 29 oktober 2020

Afbeelding Toeristische Kano Bond Nederland.

Kanoroute verbindt de Wijde Blik en de Vuntus, Loosdrechtse Plassen