Door klassiek geïnspireerde Jazz in Theater De Dillewijn

Op zaterdag 6 november komt het jazztrio The Ghost, the King and I naar Ankeveen. De drie heren brengen Instrumentale jazz van absoluut topniveau.

Een programma waarbij krachtig eigen werk, kernachtige improvisaties en bewerkingen van klassieke composities (o.a. Bach en Debussy) centraal staan. Zonder drummer biedt het de luisteraar kans om alles op melodisch en harmonisch gebied veel beter te horen, en dus ook het raspen van de gitaar, het kraken van de bas en zelfs het pedaalgeluid van de piano. Er worden stukken gespeeld vanuit de swing traditie, maar ook funky grooves, ballads en blues ontbreken niet.

The Ghost, the King and I brengt een swingend programma. De sprankelende arrangementen bieden volop ruimte voor improvisatie en het sublieme samenspel van de drie virtuoze instrumentalisten maakt een concert tot een echte ‘must hear’.

Rob van Bavel is de oprichter van The Ghost, The King and I en is een van de meest gevraagde pianisten van ons land. Hij won verschillende prijzen, waaronder de tweede prijs van de prestigieuze Thelonious Monk Jazzpiano Competition in Washington D.C.

Frans van Geest is een van de bekendste en veelzijdigste jazzbassisten van Nederland. Hij is o.a. bassist van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw, waar hij de stuwende motor is tussen de ritmesectie en de melodie-instrumenten. Bij The Ghost, the King and I is hij het cement tussen prachtig samenvloeiende piano- en gitaarakkoorden.

Vincent Koning is jazzgitarist en docent. In 1997 studeerde hij Cum Laude af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij speelt inmiddels over de hele wereld en werkte samen met vele bekende musici, waaronder Benny Bailey, Deborah Brown, Scott Hamilton, Piet Noordijk en Jarmo Hoogendijk.

Zaterdag 6 november 2021. Aanvang 2015 uur. Kaarten á € 19,- via www.dedillewijn.nl

Nieuwsster, 3 november 2021