Licht & Kunst in Loosdrecht

Samen met jou maken we een sfeervol Loosdrecht. De decembermaand is vaak donker en regenachtig, ons dorp ziet er dan mistroostig uit. Stichting Lichtjes Wijdemeren, ondernemers en vrijwilligers, hebben met hulp van de gemeente Wijdemeren het initiatief genomen om ons dorp deze donkere maand om te toveren in een sfeervol dorp d.m.v. het uitzetten van licht, kunst en culinaire routes.

De eerste folder is inmiddels op de deurmat van de inwoners van Oud-Loosdrecht gevallen. Daarin wordt uitgelegd wat het plan is: een lichtkunstroute, culinair genieten bij de lokale horeca ondernemers, het houden van een kerstmarkt en een kerststal bij de hervormde kerk. Voor het slagen het van lichtproject is een wedstrijd uitgeschreven: ‘Wie heeft zijn/haar tuin het mooist verlicht’, met als prijs een dinerbon bij een van de restaurants. Dit eerste jaar starten we kleinschalig, vertelt Rosemarijn van Rosa’s Cantina, “We willen eerst de Oud Loosdrechtsedijk tot Smalland, de Veendijk en de Horndijk versieren. Maar de wens is om het volgend jaar groter aan te pakken. Dit kunnen we alleen doen door donaties en hulp van ondernemers en particulieren. Ondernemers kunnen via de website een logo-box kopen. Wij plaatsen dan het logo van de ondernemer op onze website. Op deze manier maken we reclame voor de ondernemers.”

Samenwerking

De samenwerking is groot. 123led en Vlaar Techniek dragen bij aan de sfeerverlichting aan de lantarenpalen. Stichting Sloep zal ons helpen met de organisatie van de kerstmarkt. De gemeente Wijdemeren neemt het scholenproject op zich. Het kunstwerk ‘Vrijheid’ van Joost Zwagerman uit Nederhorst ten Berg zal versierd en verlicht worden met 700 gekleurde flessen die de schoolkinderen hebben gemaakt. Joost is ook het contact voor de kunstenaars. Zeker tien kunstwerken worden bij verschillende horecaondernemers neergezet en daardoor ontstaat er een kunstroute door het dorp. Daarnaast wordt een culinaire route uitgezet en mogelijk nog een aantal activiteiten.

“We zijn al goed op weg”, zegt Rosemarijn, maar er is nog een hoop te doen en daarom zijn we op zoek naar vrijwilligers.”

Je kunt je aanmelden via: info@lichtkunstloosdrecht.nl Volg ons op facebook: facebook.com/LichtenKunstLoosdrecht.nl Volg ons op Instagram: instagram.com/lichtenkunstloosdrecht Meer informatie: lichtkunstloosdrecht.nl.

Nieuwsster, 27 oktober 2021