Vier decennia Kunst aan de Dijk

In november bestaat Kunst aan de Dijk Kortenhoef 40 jaar. Voor dit jubileum heeft deze culturele parel – wederom met behulp van Fonds Podiumkunsten en gemeente Wijdemeren – een uiterst aantrekkelijk en gevarieerd menu samengesteld. Met weinig beperkingen – corona app wordt gecheckt! – kan muziek, literatuur en beeldende kunst minnend Wijdemeren weer volop genieten in het feeërieke Oude Kerkje en de Oude School. Caroline van Gelderen (voorzitter), Wendela Sandberg (programmeur concerten) en Anne Wertheim (programmeur literaire avonden en theater, en vice-voorzitter) lichtten het programma kort toe.

“Wij zijn de Kleine Zaal in deze buurt!”, zegt Anne voortvarend. Ze verwijst daarmee naar het Concertgebouw en het niveau van de programmering aldaar, die in haar ogen gelijkwaardig is aan die in Kortenhoef. Niet onterecht want genoeg bekende namen zoals Hannes Minnaar en Janine Jansen bezochten aan het begin van hun carrière Het Oude Kerkje. “Ja, daar heeft Wendela wel een neusje voor,” zegt Caroline glimlachend, “en ze komen graag terug!”

“WIJ ZIJN DE KLEINE ZAAL IN DEZE BUURT!”

Variatie

Ook dit seizoen valt er weer veel te genieten bij Kunst aan de Dijk. Zo opent op donderdag 30 september (20:15) het duo Scholtes en Janssens. “Met een pianorecital op twee giga-vleugels” doet Wendela uit de doeken. Ze spelen werken van Mozart, Schubert en Rachmaninoff. Dit internationaal geprezen pianoduo trapt de reeks voorstellingen dus af. Daarnaast kunnen we ons komend jaar verheugen op een soloconcert van de gelauwerde Liza Ferschtman (viool), op een verrassend en speciaal op de jeugd gericht familieconcert van het gerenommeerde Nieuw Amsterdams klarinetkwartet, op verhit solotoneel van Luna Cozijn, op jazzpianist Michiel Borstlap (nieuwjaarsconcert), meerdere virtuoze kwartetten (piano, strijk en sax), en op een intrigerende avond met Vlaams literair kunstenaar David Van Reybrouck. En niet te vergeten is er ook dit jaar de traditionele en groots opgezette zomertentoonstelling in de Oude School met dit keer prachtige toegankelijke beeldende kunst van Jan Roëde.

Bezoek

Het Oude Kerkje is een betoverende plek in Kortenhoef. Alleen al de entourage maakt het een prachtige ervaring. Naast het inspirerende programma is er meer aantrekkelijks te melden. Wat te denken van lekker vooraf dineren in Brasserie Geesje even verderop. Zij hebben een speciaal Kunst aan de Dijk menu, dat vlot wordt geserveerd tegen een aantrekkelijke prijs. Heel prettig ook is dat parkeren daar en in de buurt gratis is. Het is raadzaam om telkens ruim van te voren voor een concert (en bij Geesje) te reserveren. Wilt u nou helemaal niks missen van al dit culturele fraais, bestel dan meteen een abonnement á 135 euro voor elf voorstellingen inclusief drankje in de pauze. Wees snel, het begint al deze week! Info: www.kunstaandedijk.nl