Groen licht voor Ronde van Kortenhoef; de ooit befaamde wielerronde mag onder voorwaarden doorgaan

Toch weer een wielerronde van Kortenhoef dit jaar. Op zondag 19 september kan er volop gekoerst worden door het dorp.

Het is voor de derde keer na 2018 dat de ooit befaamde wielerronde weer te zien zal zijn in Kortenhoef, nadat deze een periode van dertig jaar niet werd verreden. Het was nog even spannend of coronamaatregelen net als vorig jaar geen streep zouden zetten door de plannen, maar de Gooise wielerclub De Adelaar uit Hilversum heeft de vergunning van de gemeente binnen. De club had in het verleden glorieuze winnaars als Jan Janssen (1972).

(Tekst gaat door onder de foto)

Jan Janssen in 1972, winnaar Ronde van Kortenhoef
Jan Janssen in 1972, winnaar Ronde van Kortenhoef© bron: GWC De Adelaar.

Veel evenementen konden en kunnen in coronatijd niet doorgaan, maar onder voorwaarden kan de Ronde van Kortenhoef dus wel. ,,Daar zijn we erg blij over. Natuurlijk houden we ons aan maatregelen, zoals de anderhalve meter afstand. En een mondkapje bij de inschrijving is verplicht. Helaas is horeca rondom het parcours niet toegestaan. Hopelijk mag dat volgend jaar wel weer”, laat Jos Egberink namens de organisatie weten, al blijft de dreiging dat de koers zomaar afgelast zou kunnen worden als corona weer zijn kop opsteekt.

De Kortenhoever is zeer in zijn nopjes, alleen al omdat de hoofdwedstrijd voor beloften en amateurs al vrijwel is volgeboekt. Maar ook is er weer een Dikke Banden Race voor kinderen. Diverse scholen uit Kortenhoef en omgeving zijn al ingelicht dat deze wedstrijd weer in drie verschillende categorieën wordt gehouden wordt: Jongens en meisjes geboren in 2013-2014 rijden één ronde, geboren in 2011-2012 twee rondes en geboren in 2009-2010 drie. Deelname moet wel op een gewone fiets, waarbij leden van een wielervereniging zijn uitgesloten.

Een rondje gaat door Kerklaan-Parklaan-Elbert Mooylaan –Egidius Blocklaan en Kerklaan. Inschrijven op de dag zelf achter de jurywagen, deelname is gratis, de kinderen zijn verzekerd en krijgen een helm te leen. Wedstrijden beginnen om 13.00 uur.

Noordhollands Dagblad, Nico Vink, 7 september 2021