Spiegelplasloop aftrap van ’normale’ hardloopseizoen

Na twee jaar zonder ’normale’ hardloopevenementen krijgt de regio zondag 20 maart weer een Spiegelplasloop. Een mooi opwarmertje voor de Hilversum City Run, twee weken later op 3 april. Ook die kon twee jaar niet gehouden worden.

De organisatie van Bergse Runnersclub heeft besloten dat het hardloopevenement voor jong en oud, de vorige editie was goed voor zo’n vierhonderd deelnemers, later deze maand door kan gaan. Het wedstrijdparcours is afgelopen zaterdag door de Atletiek Unie opgemeten. „Eindelijk de draad weer oppakken. We zijn er hard aan toe om gezamenlijk weer eens iets te doen voor de hardlopers. We beginnen kleinschalig, geen uitnodigingen dus, maar de wedstrijd heeft wel een goede prijzenpot”, vertelt wedstrijdleider Mark Hilberts.

Afgeblazen

De Spiegelplasloop was maart 2019 het laatste Bergse hardloopevenement in een wedstrijd- of prestatieverband in de regio. Die van 2020, toen corona toesloeg, werd op de valreep afgeblazen. Hardlopers bleven afgelopen twee jaar uiteraard wel trainen, maar de samenhorigheid in een loopgroep werd door velen wel gemist. Met dit loopevenement voor kinderen, prestatielopers en wedstrijdlopers in Nederhorst den Berg lijkt het seizoen meteen ook begonnen, want het is een mooi opwarmertje voor het grootste loopevenement in Hilversum, de City Run, op 3 april, met start en finish op het marktterrein.

Veel animo

De Bergse Runnersclub verwacht best veel animo zondag 20 maart. Omdat veel lopers nog even de puntjes op de i willen zetten, om in Hilversum goed beslagen tevoorschijn te komen. Zoals de Gooise topper Cas Lutz ( GAC), die zijn clubgenote Mirjam Koersen (vijfde overall op het NK marathon) meeneemt. De Maple Leafloop in Hilversum, vorig jaar zonder publiek, was het enige hardloopevenement dat conform coronaregels wel door ging. Daar was ook alles mee gezegd, maar de gezellige uitstraling van dit loopevenement werd danig gemist.

Dik tevreden

Berger Gert van der Vliet van de Bergse Runnersclub is dik tevreden over dorpscoördinator Bas Immerzeel, die meehielp richting de gemeente

„Bas weet wat leeft in het dorp. Elke keer zitten er weer nieuwe mensen in het gemeentebestuur, die overtuigd moeten worden dat alles goed geregeld is. Ook qua veiligheid moet je er staan.” Met de vrijwilligers zit het volgens Van der Vliet goed. „Dat weet je in ons dorp, iedereen wil helpen, al zijn er door Covid19 wel behoorlijk wat afschrijvingen.”

Meer informatie en voorinschrijving via www.spiegelplasloop.nl. Er is onder meer een kidsrun over 1000 meter, en de 10 kilometer voor prestatie- en wedstrijdlopers.

Gooi en Eemlander, Nico Vink, 11 maart 2022