Docks in Kortenhoef uitgeroepen tot grote winnaar van de terrassentest 2021 van De Gooi- en Eemlander. Supertrotse eigenaar Jeroen van Beers: ’Ik heb een fantastisch team om me heen staan’

Docks in Kortenhoef is als grote winnaar uit de bus gekomen bij de Terrassentest 2021 van De Gooi- en Eemlander. Redactiechef Wim Wegman overhandigde donderdagochtend de wisseltrofee en een bos bloemen aan de ’supertrotse’ eigenaar Jeroen van Beers.

Docks Fish & Grill kreeg van de mystery guest van de krant als totaalcijfer een 8,5 en bleef daarmee de naaste concurrenten voor. Dat waren Bistrôt Chapeau Blaricum – de winnaar van de vorige twee edities – en Eemlust in Baarn, die met een mooie 8,3 beslag legden op een gedeelde tweede plaats. Het Kortenhoefse terras scoorde zelfs negens voor sfeer, bediening en hygiëne.

Gewoon geweldig

Van Beers vertelde dat hij op de lovende recensie in de krant gewezen was door zijn buurman. ,,Hij zei: je bent vergeleken met andere restaurants. Ik ben direct gaan kijken en vond die recensie heel gaaf. Gewoon geweldig! Maar ik ga niet naast mijn schoen lopen, hoor.” Hij is dan ook supertrots op de trofee, die voor het komende jaar een prominente plek in de eetzaal krijgt.

Van Beers zit al sinds zijn 14de, toen hij met de koksopleiding in Amsterdam startte, in het vak. Hij vervolgde zijn opleiding bij het ROC in Leiden, met een stage in hartje Parijs bij Hotel Berthier-Brochant tot besluit. In 1990 werd Van Beers chef-kok van restaurant de Goede Gooier, gevolgd door een functie als Executive Chef op de Golf Sociëteit de Lage Vuursche. Sinds 2017 is hij eigenaar van Docks Fish & Grill aan het Moleneind.

Twintigste keer

Bij het overhandigen van de wisseltrofee en de bos bloemen benadrukte de redactiechef dat het voor de redactie geen gewoon terrassentestjaar is geweest. ,,Dit is namelijk alweer de twintigste keer dat we de prijs mogen uitreiken én De Gooi- en Eemlander bestaat dit jaar 150 jaar.” Verder benadrukte Wegman dat het lijkt of de krant tijdens het jaarlijkse zomerevenement appels met peren vergelijkt. ,,Maar door de jaren heen zie je dat we consistentie hebben gekregen in het vergelijken van de terrassen.’

Daarna somde de redactiechef enkele citaten uit de zeer lovende recensie op. Zoals: ’verborgen pareltje’, ’sfeervol’, ’ontspannend’, ’vrolijke en oprechte gastvrijheid’ en ’weldaad voor het oog’. Uit alles sprak volgens hem de liefde voor het vak bij de Docks-medewerkers. ,,Mijn collega noteerde maar één minpuntje: er was geen havermelk.”

(tekst loopt door onder de foto)

Redactiechef Wim Wegman (rechts) overhandigde de wisseltrofee aan Docks-eigenaar Jeroen van Beers.
Redactiechef Wim Wegman (rechts) overhandigde de wisseltrofee aan Docks-eigenaar Jeroen van Beers.© Foto: Studio Kastermans/Daniëlle van Coevorden

Ontzettend druk

Van Beers hoorde het een en ander met een brede glimlach aan, maar moest bekennen dat hij de wekelijkse terrassentest niet op de voet had gevolgd. ,,We hebben het zó ontzettend druk”, verontschuldigde de ondernemer zich. Onder meer met een ophaalservice voor de klanten in de coronatijd. Dus geen bezorging: ,,Persoonlijk contact houden met je klanten is het allerbelangrijkste”. Verder heeft het uiterlijk van de eetzaal in de afgelopen maanden een flinke facelift ondergaan. ,,Nu zijn we weer centjes aan het sparen voor andere plannen.”

Schone borden

Van Beers betrok nadrukkelijk zijn medewerkers bij de prijsuitreiking. ,,Dit is heel belangrijk: ik doe dit natuurlijk niet alleen. Ik heb een fantastisch team om me heen staan, zowel in de bediening als in de keuken. En vergeet het allerbelangrijkste van het bedrijf niet: de afwas. Want als je geen schone borden op tafel kunt zetten, kan je de tent wel sluiten.”

(tekst loopt door onder de foto)

© Foto: Docks

Gooi & Eemlander, Eddie de Paepe, 10 september 2021