Puur natuur sport: Suppen

Natuursporter Margriet Koeman (52) geeft suplessen op de Loosdrechtse Plassen. ‘Onderweg zie je de dieren zoals reeën en ijsvogels. Het is zo mooi.’

“Klanten hebben al heel vaak gezegd dat twee uur suppen op de Loosdrechtse Plassen hetzelfde voelt als twee weken vakantie. Daar ben ik het nog steeds mee eens. En dat terwijl ik hier alweer een jaar of zeven op een board door de natuur peddel. Ik begon als klant. Suppen met je hond leek me wel leuk. Uiteindelijk ben ik blijven hangen. Eerst als instructrice en nu als eigenaresse van de sup-school ikSUP. Het voelt nog steeds niet als werk, ook niet als het druk is in de zomer. Het fijne aan suppen in de natuur is dat het je hoofd helemaal leeg maakt. Deze sport is heel toegankelijk, bijna iedereen kan het. Maar het is ook echt een sport waar je flink moe van wordt. De Vechtplassen zijn al een uitgeroepen tot één van de mooiste sup-gebieden van Nederland. Het is hier zo mooi.

Onderweg zie ik regelmatig ijsvogels vliegen en reeën grazen. Ik probeer waar mogelijk wat terug te doen voor Natuurmonumenten. Toen ik, voor mij geheel onverwachts, eerste werd in een wedstrijd waarbij we de route van de Elfstedentocht op een sup aflegden, heb ik het prijzengeld dan ook meteen gedoneerd.”

Natuurmonumenten Puur Natuur, lente 2022