Na twee jaar weer Feestweek Loosdrecht

Het is de Loosdrechtse stichting Sloep dan toch nog gelukt: in korte tijd een programma voor de Feestweek op poten zetten. Mede dankzij de recente toeloop van vrijwilligers.

Anders dan in voorgaande jaren was het vanwege de onzekerheid rond corona lang onduidelijk wat mogelijk zou zijn. Maar het is gelukt. ,,Zelden kregen we zoveel nieuwe aanmeldingen om vrijwilliger te worden”, aldus secretaris Tjamke Kieft van de Stichting Loosdrechtse Ondernemers in Evenementen en Promotie (Sloep). ,,Dat enthousiasme werkte aanstekelijk. De opkomst bij de organisatiebijeenkomst was dan ook overweldigend.”

Vandaar dat de komende weken voor de organisatoren een beetje als vanouds voelt, maar ook wel een beetje als voor de eerste keer. Wat Sloep betreft is Loosdrecht in elk geval klaar voor grote en kleine feesten, activiteiten en de Dodenherdenking. De Loosdrechtse Feestweek duurt wederom tien dagen, met wat grotere evenementen betreft het Koningsfeest met dj Ben Liebrand, de 26e april ’s avonds in de feesttent op het terrein aan de Nieuw Loosdrechtsedijk.

Kleinere onderdelen

De dagen daarop zijn er vervolgens de Oranjeborrel tot 21 uur (27 april), de Korenavond (28), de Feestavond met Step the Gap XL (29), het Superfeest op 30 april, de Bonte Ouderenmiddag op 2 mei en op 3 mei Go with the Glow – Neonparty met optreden van dj Chris voor jeugd van twaalf tot en met zestien jaar. Alle evenementen zijn gratis mede dankzij sponsoring in geld en prijzen.

Ook zijn er vele kleinere onderdelen zoals de kindervrijmarkt, een fietsenrally, ponymiddag, schminkcircus, polsstokspringen, paardenshow, knutselmarathon, kinderplayback show en kinderoptocht (30 april), graven met mini-kraantjes, de feestweekmarkt, zeskamp, de Sloep-autorally, een presentatie van de Historische Kring, een Huttenbouwfeest, wandelen én varen door het Ster-gebied en een visagie-workshop met fotoshoot.

Herdenken van de oorlog en de bevrijding is elke Feestweek ook weer een belangrijk onderdeel.

Op 4 mei om acht 20.00 de Dodenherdenking bij het monument in het Jaap Zeldenrijk Plantsoen, bij het eerste oorlogsmonument van WOII. De dag erna is het Hollands Bevrijdings Feest met Edwin van der Toolen.

Het definitieve programma staat op stichtingsloep.nl, voor een aantal activiteiten is het nodig je vooraf aan te melden. Op 20 april wordt een speciale Feestweekfolder met alle informatie huis aan huis in Loosdrecht verspreid.

Gooi & Eemlander, Hans van Keken, 13 april 2022