Wonderfeel festival hoopt deze zomer weer te verbinden: “Vol gas voor zevende editie”

NOORD-HOLLAND – Het lijkt van een andere tijd: een festivalterrein vol mensen, genietend van muziek, dans en elkaar. Hoe anders is de situatie nu. Het festivalterrein van Wonderfeel in ‘s Graveland bleef vorige zomer leeg, maar er is hoop voor dit jaar. 

“In een normale situatie zouden we hier in drie dagen ongeveer 10.000 mensen hebben. Het hoofdveld is nu volkomen kaal, dus ik sta hier wel met een beetje weemoed. We hebben het vorig jaar ook moeten skippen en ik hoop dat dat ons bespaard blijft. We zijn nu eigenlijk vol gas aan het geven in de hoop dat wij op 16, 17 en 18 juli de zevende editie van Wonderfeel kunnen hebben”, vertelt organisator Georges Mutsaerts.

Met hulp overleven 

Mede door de financiële hulp van de provincie is het mogelijk om deze onzekere tijd te overleven. Het zou voor de regio erg zonde zijn als de driedaagse vol klassieke muziek verdwijnt, want de waardering vanuit omringende plaatsen is groot.

“We merken dat er uit de gemeente Hilversum, Naarden, Bussum en omringende gemeenten Wonderfeel echt populair is. 20 procent van de kaartverkoop vindt daar plaats. Als je met een passer een cirkel om Wonderfeel heen zou trekken, dan heb je met 50 kilometer wel 70 procent gedekt.”

“Het is voor het publiek een feestje en voor muzikanten misschien een nog wel groter feestje”
YANG YANG CAI OVER SPELEN OP WONDERFEEL

Ook de muzikanten komen uit de buurt. Mutsaerts schat dat een vijfde van de artiesten uit Amsterdam komt.  “Ik heb hier anderhalf jaar geleden gespeeld op het podium Solo”, vertelt pianist Yang Yang Cai. “Nu ik hier weer zo sta brengt herinneringen omhoog. Dit is toch de ideale plek om te spelen, zo midden in de natuur. Het is voor het publiek een feestje en voor muzikanten misschien een nog wel groter feestje.”

Het festival bereidt zich momenteel voor op een editie in de zomer. Onder andere is er gekeken naar een proef om op het terrein opstellingen te maken zodat het publiek op anderhalve meter afstand van elkaar kan genieten van de optredens. Yang Yang kan niet wachten: “Ik hoop dat Wonderfeel over een paar maanden weer plaats kan vinden en ik hier weer mag spelen.”

NH Nieuws, Jimmy Miltenburg, 25 februari 2021